10.9.2012

Hertta on täällä!

Blogin päivitys on jäänyt tyystin unohduksiin kaiken muutoksen keskellä. Kissalamme on siis muuttanut (jälleen), vaikutamme nyt Pohjois-Pohjanmaalla Pyhäjärvellä. Katit sopeutuivat muuttoon hyvin, tuntuvat ainakin tykkäävän, kun on enemmän tilaa tassutella. Omiin työ- ja harrastuskuvioihin sopeutuminen vie aikansa, kun on tottunut olemaan tytön kanssa kotosalla. Mutta jospa nyt tulisi blogiakin taas päiviteltyä ahkerammin!

Sellaista ihanaa on kuitenkin kissalassamme tapahtunut, että Ansku sai pentunsa! Elokuun 24. päivänä aamupäivän aikaan Ansku synnytti kolme pentua. Pelkästään iloinen se tapahtuma ei kuitenkaan ollut, sillä molemmat pojat menetettiin. Molemmat olivat tehneet hätäkakat, joten ilmeisesti istukat olivat irronneet liian aikaisin. Mitään vikaa pennuissa ei näyttänyt olevan. Miksi pojat eivät elävinä maailmaan selvinneet, ei tule selviämään koskaan. Onneksi sentään Anskulle jäi yksi hoivattava, Anskun ihan ensimmäinen ja ainoa tyttö, joka on saanut lempinimekseen Hertta. Hertta on suloinen sinikilppari pallero, joka on koko ajan hienosti lisännyt painoaan, joten maitoa emolla on ainakin riittänyt. Nyt Hertalla on ikää jo 2,5 viikkoa, pikkusilmillä katsellaan hämmästellen maailmaa ja jalatkin jo vähän kantavat, vaikka mikään kiire pois pesästä ei tällä neidillä kyllä vielä ole. Nyt katsellaan rauhassa, miten Hertta kehittyy ja mietitään, jatkaako neiti kenties äitinsä sukua vai ei. Ainakin Hertta näyttää perineen Anskun kauniin pään, joten voitte uskoa, että meikäläinen on kuolaten istunut pentulaatikon vierellä ja miettinyt, että voisihan se kuudes kissa tässä kotonakin mennä. :D

Elli ja Roni ovat nyt sitten olleet Mistille seuraa pitämässä äitini luona ja niitä on kyllä jo kova ikävä! Pitää jossain vaiheessa vaihtaa toiset kissat Mistin seuraksi, jotta Eltsu ja Rontsukin pääsevät kotiin välillä. Ellin ja Ronin kanssa pitäisi kai jossain kohtaa sitä ulkomaan näyttelyreissuakin suunnitella. Jos nyt alkajaisiksi selviytyisi ensi viikonlopun PIROKin näyttelystä, jossa Tessa (Sydänyön Hellät Tunteet, SBI a) tekee debyyttinsä! 

Mutta tällaisia kuulumisia meiltä nyt. Hertta-pallukan virallinen nimi on nyt varmistunut, ensin mietin kahden vaihtoehdon välillä: Sydänyön Inte Bara Detta ja Sydänyön Ilimanmuuta, mutta Merja Ahlberg keksi, että Hertan nimessä pitäisi tietysti olla Hjärta, joten hylkäsin molemmat aiemmin miettimäni. Saanen siis esitellä: Sydänyön Innerst i Hjärtat, "Hertta", SBI g. Kuvassa ikää 2 viikkoa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti