22.10.2009

Anskun vauvat syntyivät!

Eilen (21.10.2009) meillä koettiin iloinen perhetapahtuma: Ansku (GIC Sydänyön Basecamper, SBI c) synnytti ensimmäisen pentueensa kaksi päivää ennen laskettua aikaa. Kolme kollia syntyi n. tunnin välein ja kaikki perätilassa, mutta Ansku hoiti homman hienosti. Sen jälkeen Ansku rauhoittui hoitamaan pentujaan oltuaan siihen asti hitusen levoton, emmekä muutenkaan uskoneet sen saavan enempiä pentuja, joten jätimme perheen omaan rauhaansa ja menimme katsomaan telkkaria. Kun sitten äitini tunnin päästä meni kurkkaamaan, mitä kissaperheelle kuuluu, pentuja olikin kolmen sijasta neljä. :D Ansku oli siis taas noin tunnin tauon jälkeen synnyttänyt vielä neljännenkin kollin. Lopputulos siis neljä pientä (syntymäpainot 66, 77, 81 ja 71 grammaa) mutta tomeraa kollia. Olemme n. 99-prosenttisen varmoja, että kyse on kolleista, sillä niillä on kyllä niin selkeät pallukat, että eipä ole moisia meillä ennen vastasyntyneillä nähty. ;) Pentujen isukki on CH Pässinpään Andy Catt, SBI b, tutummin Andy.

Pennut ovat pienimmät meillä syntyneet pennut, mutta iloksemme jokainen niistä oli nostanut painoaan yön aikana. Syntymäpainoltaan pienin pentu painoi aamulla 75 grammaa, eli tissille ovat kyllä löytäneet tiensä! :) Ansku on äitinsä Ellin tapaan sellainen äiti, joka kyllä hoitaa lapsensa huolella, mutta heti alusta asti haluaa välillä olla myös omilla teillään, kun pennut nukkuvat. ;) Mitäpä sitä turhia hössöttämään.

Muut kissat olisivat kovasti halunneet eilen tulla synnytysavuksi ja tänään ne ovat jo saaneet käydä haistelemassa pentuja kaukaa. Ansku ei ole ollut muista kissoista eikä koiristakaan moksiskaan. Onni ja Ottokin kävivät ihmettelemässä pentuja punnituksen yhteydessä. Ainakaan isompia poikia eivät pienemmät pelottaneet, mutta ehkä ne eivät oikein ymmärtäneet, mitä tuollaiset rääpäleet oikein ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti